Zaterdag 04/04/2020: KMKJWF ‘Vrij Land’

Muziek-theatervoorstelling Vrij Land

Als aftrap van het 100 jarig bestaan van Muziekvereniging Voorwaarts Veendam vindt er op zaterdag 4 april 2020 een uniek evenement plaats in de Sorghvliethal in Veendam:

De Muziek-theatervoorstelling in het kader van 75 jaar Vrijheid. Uitgevoerd door de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ (KMKJWF) Onder leiding van chef-dirigent majoor Tijmen Botma.

Vrij Land is een groots theatraal concert over vrijheid. Wij genieten dagelijks van onze vrijheid, maar wat betekent vrijheid eigenlijk? Om antwoord te vinden op die vraag wordt het publiek meegevoerd door een poëtisch verhaal over de wortels van onze samenleving en hoe wij samen de wereld draaiende houden.

Dit verhaal wordt live verteld en gezongen, ondersteund door de voltallige KMKJWF dat een verrassende mix van bekend klassiek repertoire én nieuw gecomponeerde muziek speelt. Historisch archiefbeelden en speciaal voor de voorstelling gecreëerde video-content laten zien hoe trots wij mogen zijn op ons land, maar dat vrijheid niet altijd vanzelfsprekend is. Met meeslepende verhalen en prachtige muziek vieren we onze vrijheid en eren we de mensen die hier verantwoordelijk voor zijn.

Vrij Land is te zien vanaf september 2019 in het kader van 75 Jaar Vrijheid. Met ruim 75 minuten indringend en spectaculair totaaltheater vieren we onze vrijheid. Een initiatief van Stichting de Koninklijke Landmacht en de Stichting Nederlandse Veteranendag. Met onder meer composities en arrangementen van Dirk Brossé. Het script wordt geschreven door Lykele Muus.

De tickets zijn vanaf maandag 24 februari 2020 verkrijgbaar via de kassa bij vanBeresteyn of te bestellen via het speciale formulier via onze website www.voorwaartsveendam.nl (beschikbaar vanaf 24 februari 2020).