Veelgestelde vragen

Hoeveel geld hebben jullie nodig?
Het ging een aantal jaren financieel goed. We zijn ‘gezond’. De laatste 2 jaren merken we dat er (problematische) gaten ontstaan in onze begroting. Met ongeveer 50 donateurs die ieder al € 10 zouden doneren, lukt het ons om gaten voor bijna de helft te dichten.

Kan ik er voor kiezen om geen nieuwsbrief of verenigingsblad te ontvangen?
Ja, dat kan. Bel of mail ons via de contactpagina en we maken het direct in orde. In verband met strenge privacy-regels konden we dit niet vooraf registreren, maar we denken graag met u mee.

Krijgen jullie subsidies (van de gemeente)?
Ja, we krijgen subsidies van gemeente. Deze dekken gelukkig een groot deel van onze kosten. Ook proberen wij actief te blijven in verzamelacties, collectes en vrijwilligersactiviteiten zoals NLdoet.

Hoe kan ik mijn toestemming voor de automatische incasso intrekken?
Elke incasso kunt u in uw eigen bank-app of bank-internetomgeving ‘storneren’. Dat betekent dat u de betaling ongedaan maakt. De betaling kunt u op dezelfde manier vooraf blokkeren, stopzetten of soms uitstellen. Informeer bij uw bank naar de mogelijkheden.

Is mijn donatie fiscaal aftrekbaar?
Meestal zijn kleine bedragen fiscaal minder interessant om af te trekken van uw inkomsten. Wij zijn niet geregistreerd als ANBI of SBBI, maar een gift is soms toch aftrekbaar. Wilt u een fors bedrag jaarlijks doneren, en wilt u hier met ons afspraken over maken? Dan kan een donatie fiscaal interessant zijn. Op belastingdienst.nl/giften leest u meer.

Kan ik mijn jaarlijkse donatie stopzetten?
U kunt uw jaarlijkse donatie stopzetten. Onze penningmeester heeft als enige uw gegevens verwerkt in een machtiging. Hij zal op uw verzoek de machtiging uit de administratie halen zodat u en uw bank geen incasso-opdrachten meer krijgen. Stuur daarvoor een mail naar donateurs@voorwaartsveendam.nl of of bel met onze penningmeester, Erwin Kuiper, op 06-15 07 69 49. Wij vragen u dan wel om de donateurskaart weg te gooien.

Ik heb geen printer, hoe kan ik mij aanmelden als donateur?
Bel of mail ons via de contactpagina en we maken het direct in orde. Wij zorgen ervoor dat u een formulier krijgt thuisgestuurd. U mag ook het ingevulde aanmeldformulier naar ons mailen en in de mail toelichten dat u akkoord bent met de incasso, maar officieel hoeft uw bank deze machtiging niet te accepteren wanneer wij proberen te incasseren.

Ik wil geen incasso, kan ik ook geld naar jullie overmaken?
U mag geld naar ons overmaken. Vermeld dan wel in het betaalkenmerk dat het gaat om een donatie. U maakt een bedrag over naar NL 69 RABO 0115 7773 34 tnv Muziekvereniging Voorwaarts Veendam. Alvast ontzettend veel dank voor uw steun!

Hoe kan ik contact met jullie opnemen?
U kunt ons alle vragen stellen via donateurs@voorwaartsveendam.nl of bellen met onze penningmeester, Erwin Kuiper, op 06-15 07 69 49. Meer contactgegevens vindt u op onze contactpagina.