Lid worden

Lid worden van onze vereniging? Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste muzikanten. Heb je geen eigen instrument? De vereniging verhuurt instrumenten en vindt altijd een oplossing. Voor het orkest vereisen we minimaal niveau Hafabra-A, leden die nog geen ervaring hebben kunnen les volgen aan de muziekschool in Veendam. Er is een subsidieregeling waardoor leden van de vereniging minder lesgeld betalen. Onervaren leden gaan eerst een opleidingstraject in van ongeveer 2 jaar (dan behaal je het Hafabra-A diploma). Meespelen in het orkest kan als je voldoende ervaring hebt en/of minimaal het Hafabra-A diploma hebt behaald.

Hieronder vind je alle praktische informatie waar je als aankomend lid mee te maken krijgt.


Contributie

Jeugdleden tot 18 jaar betalen € 35,00 per kwartaal. Volwassen leden betalen € 45,00 per kwartaal. We vragen de leden akkoord te gaan met een automatische incasso, maar dit is niet verplicht.


Instrument huren

De vereniging beschikt over enkele instrumenten. Deze instrumenten kunnen door leden kosteloos gebruikt worden. Het kan zijn dat een benodigd instrument niet voorradig is, in dat geval zoeken wij een passende oplossing.


Muziekles

Met een speciale subsidieregeling kunnen leden van de vereniging korting krijgen op de muzieklessen bij de Muziek-, Dans- en Theaterschool Veendam. Voor meer informatie klik op deze link: Muzieklessen


Concertkleding

De vereniging zorgt voor een overhemd met bijpassende stropdas of sjaal. Zelf dien je te zorgen voor een zwarte broek of rok, zwarte schoenen en zwarte sokken/kousen.


Aspirant-leden

Aspirant-leden zijn leden die nog niet voldoende ervaring hebben om mee te spelen in het orkest. Voor deze leden organiseert de vereniging eens in de 2 maanden een meespeelavond. Als aspirant-lid kun je dan ervaren hoe het is om mee te spelen in het orkest.