Ensemblemaand Muziek-, Dans- en Theaterschool Veendam

In de maand februari 2019 vindt de Ensemblemaand plaats voor honderden leerlingen van de Muziek-, Dans- en Theaterschool Veendam. Orkesten, ensembles, bands worden geformeerd en er wordt door professionele vakdocenten toegewerkt naar optredens in Cultuurcentrum “van Beresteyn “

Dit jaar komt muziekvereniging Voorwaarts in de opmaat naar hun 100-jarig jubileum de Ensemblemaand MDT versterken en verzorgt gedurende vier weken hun repetities in de Jonckherenzaal van het Cultuurcentrum op dinsdag 15, 22 en 29 januari en dinsdag 5 februari van 19.15-20.00 uur. 

De vaste leden van het orkest doen mee aan de repetities en uitvoering van het stuk Riddertijd van dirigent Ruud Extra en nodigen leerlingen en niet-leerlingen van de MDT van harte uit om gedurende deze periode kosteloos mee te repeteren en mee te spelen op de uitvoering in de grote zaal op donderdag 7 februari 2019 om 19 uur.

Heeft u in het verleden een blaasinstrument bespeeld en wilt u graag nog eens meespelen In een orkest, grijp dan deze kans en speel mee! Het niveau is voor bijna iedereen toegankelijk en desgewenst kunt u in deze periode gratis een opfris les afspreken met een docent van de MDT.
Gewenste instrumenten zijn dwarsfluit, hobo, fagot, klarinet, saxofoon en koperblazers (trompet, bugel, hoorn, bariton).

Nieuwsgierig geworden? Informatie en bladmuziek ligt klaar op de balie van de Muziek-,Dans- en Theaterschool Veendam, Museumplein 5f, 2e etage “Cc van Beresteyn “ .