Donateur

Als donateur steunt u als particulier onze vereniging. Met uw geld kunnen wij muziek blijven maken in en rond Veendam. Wilt u geld geven aan onze vereniging? Dan leest u op deze pagina alle informatie.

Via deze link kunt u zich direct aanmelden: Aanmeldformulier

Waarom doneren

Al ruim 100 jaar maken wij muziek voor ons en voor uw plezier. Hier zijn forse kosten aan verbonden. Uiteraard weten wij onze wegen te vinden binnen gemeente en overheden om geld van hen te krijgen, maar door beslissingen van de regering zijn die wegen beperkt (geworden).

We zijn ook ontzettend blij als wij tijdens een wandelvierdaagse muziek mogen maken. Eerlijk is eerlijk: wie een orkest of fanfare in wil huren moet soms flink betalen. Alleen kunnen wij niet de hoofdprijs vragen. Een organisatie van bijvoorbeeld een wandelvierdaagse heeft ook weinig budget en binnen de cultuursector moeten we elkaar ook blijven ondersteunen.

Als een van de weinige muziekverenigingen hebben wij ons eigen gebouw. Vergeleken met het huren van een ruimte heeft het zijn voordelen, maar ook een eigen gebouw kost geld. We hebben enkele subsidies gekregen om ons gebouw te verduurzamen. Er is nog geld over om een wand te isoleren, maar om grote stappen te zetten is enkel een subsidie niet toereikend.

Onze muziekstukken zijn leuk en uitdagend. Na een uitvoering voor publiek zou het leuk zijn dat we voor een volgend programma andere muziek spelen. Wist u dat een gemiddeld muziekstuk voor een orkest ruim € 500 kost (alleen al € 12 per lid voor de artiestrechten om te mogen spelen!)? Vaak pakken we muziekstukken uit ons archief, maar een programma met bijvoorbeeld 8 muziekstukken kan niet alleen met toegangskaarten betaald worden.

Ik wil doneren

Fijn dat u ons gaat steunen! Omdat u ons gaat steunen houden wij u via een nieuwsbrief of verenigingsblad op de hoogte. Hiermee blijft u betrokken en leest u leuke weetjes over onze vereniging en andere muzikale zaken die onze vereniging raken.

Ook wordt u op de hoogte gehouden van onze concerten. Doneert u minimaal € 25 per jaar? Dan hebt u extra voordelen als donateur zoals korting op de entreeprijs bij onze concerten. En dit moet u niet doorvertellen: wat dacht u van een speciaal optreden alleen voor u als donateur? 😉

Met een automatische incasso doneert u jaarlijks een door u gekozen bedrag. Wij laten u van tevoren weten wanneer de datum van het incasseren is. Zo wordt u niet op een ongelegen moment verrast. Ook kunt u ons of uw bank laten weten dat u niet wilt laten incasseren. Kortom: u hebt er geen omkijken naar, maar u blijft wél baas over uw eigen geld.

We hebben nog wel gegevens van u nodig. Ook hebben wij uw toestemming nodig om uw donatie te mogen ontvangen.

Hiervoor print u onderstaand aanmeldformulier uit en stuurt u het ondertekend naar ons op.

Aanmeldformulier

Veelgestelde vragen