Dirigent

Marcel Luitjens

Marcel begon zijn muzikale carrière als 11 jarige op de bugel en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een veelzijdige en bevlogen muzikant. Zijn eerste stappen als dirigent zette Marcel bij muziekvereniging Juliana in Hoogezand, waar hij op de jonge leeftijd van 15 jaar het leerlingenorkest leidde bij gebrek aan professionele leiding. Deze vroege ervaring legde de basis voor zijn diepe liefde voor muziek en dirigeren, een passie die Marcel voortdurend heeft ontwikkeld.

Als getalenteerd trombonist en later trompettist, werkte Marcel onder de vleugels van gerenommeerde dirigenten zoals Rogier van Otterloo, Jan Stulen, Jean Fournet, Kenneth Montgomery, Masaaki Suzuki en Charlie Nederpelt, waar hij zijn vaardigheden verder verfijnde. Zijn muzikale reis bracht hem naar het conservatorium waar hij zijn diploma’s behaalde en zich verder specialiseerde in Renaissance en Barok muziek door masterclasses te volgen bij Holger Eichhorn, en in solo trombone bij Armin Rosin.

Met een rijke ervaring in het dirigeren van diverse blaasorkesten en operette/musicalverenigingen heeft Marcel opgetreden op uiteenlopende locaties, van de intieme kerk in Smeerling tot de prestigieuze Stadsschouwburg in Groningen. In 2023 vierde hij grote successen als dirigent met de jubileumconcerten van The Mieden Company en het Algemeen Veendammer Mannenkoor in samenwerking met Voorwaarts.
Vanuit Voorwaarts zijn we zeer verheugd dat Marcel terug is. Zijn visie en expertise zijn een waardevolle aanwinst voor onze vereniging.